PLAKALA JE CIJELA ITALIJA: Pogledajte nastup slijepog tenora Bocellija u potpuno praznom milanskom Duomu…

Jedan od najpoznatijih svjetskih tenora, talijanski operni pjevač Andrea Bocelli, dirnuo je obožavatelje nastupom na uskrsnom koncertu u praznoj milanskoj katedrali, čuvenom Duomu, u kojem nije bilo nikoga zbog pandemije koronavirusa

  • Kultura

  • 13. Apr. 2020  13. Apr. 2020

  • 0

Koncert koji je prenošen na internetu trebao je biti, kako stoji u najavi, simbol ljubavi, zajedništva i iscjeljenja u doba koronavirusa.

Bocellija je pratio jedino katedralni orguljaš Emanuele Vianelli i zajedno su izveli djela sakralne glazbe.

U pola sata koncerta nazvanog "Muzika za nadu", milijuni gledatelja mogli su uživo na Bocellijevom Youtube kanalu poslušati "Ave Maria", "Sancta Maria" i "Domine Deus", a ispred katedrale izveo je "Amazing Grace".

"Počašćen sam i sretan što su me grad i katedrala pozvali. Vjerujem u snagu skupne molitve, vjerujem u Uskrs, univerzalni simbol ponovnog rođenja koji svi, i vjernici i oni koji to nisu, sada trebaju", rekao je slavni tenor.

Dok je Bocelli pjevao, gledatelji su mogli na ekranima vidjeti opustjele ulice Milana, Venecije, Pariza, Londona i New Yorka.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...