BORENOVIĆ UPIRE PRSTOM U GLAVNE KRIVCE: „Najveća odgovornost je na Radmanoviću i Čoviću, oni samo žele zadržati…“

Najveća odgovornost za nesastajanje na Kolegija parlamentarnih domova, odnosno trenutnim predsjedavajućim Radmanoviću i Čoviću, rekao je predsjednik PDP Branislav Borenović

  • Politika

  • 14. Apr. 2020  14. Apr. 2020

  • 0

"Teško se dolazi do nabavke medicinskih sredstava, privreda se davi, a oni kao da ne zakazujući sjednice kupuju vrijeme i čuvaju samo svoj dobro poznati blok za blokade", rekao je Borenović za "Insajder" i dodao: 

"Ako su zasjedali lokalni, entitetski, ne vidim niti jedan razlog da bh. parlament ne zasjeda".

Govoreći o tome da li se aktuelni saziv Vijeća ministara može izboriti sa velikom ekonomskom krizom koja će nastupiti nakon okončanja epidemije Borenović kaže da se ministri tu malo šta pitaju, nego samo njihovi stranački šefovi. 

"I sada se nastavljaju susreti na nivoima šefova stranaka, dok institucije čekaju".

Borenović kaže da je jedino rješenje koje trenutno znaju naći jeste zaduživanje.

"Mogli su već pripremiti i usvojiti budžet BiH sa svim prilagođenim stavkama i uštedama od bar 100 miliona KM, mogao se već izmjeniti Zakon o PDV-u, Zakon o javnim nabavkama...", naglašava on. 

Borenović kaže da je par osoba odlučilo da dodatno zaduži građane i to predstavi kao pobjedu.

"To bukvalno znači da dok su ljudi sjedili u svojim kućama, mnogi ostali bez posla, zabrinuti za zdravlje, par osoba je odlučilo da dodatno zaduži i njih i njihove potomke i još to predstavljaju kao pobjedu."

Naglašava da posebno u kriznim situacijama, institucije treba da opravdaju svoju ulogu, koordiniraju nadležnosti i pitanja da bi se što lakše prebrodila kriza, pa čak i u ovako kompleksnoj državi poput BiH.

"Par stranačkih vođa je svelo institucije, i to ne samo BH institucije, ali tu je najočiglednije, na marionete, a oni bi da budu i ministri zdravlja i unutrašnjih poslova i predsjednici i šefovi kriznih štabova i šta sve ne", kaže Borenović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...