TRI SMRTNA SLUČAJA ZA 24 SATA: Broj zaraženih u Hrvatskoj porastao na 1.741

Preminula je po jedna osoba u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku.

  • Regija

  • 15. Apr. 2020  

  • 0

U Hrvatskoj je u posljednja 24 časa troje ljudi preminulo od posljedica virusa korona, rekla je direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Maja Grba Bujević.

"Preminula je po jedna osoba u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku. Јedna preminula osoba je bila na respiratoru, a jedna je prethodno skinuta sa respiratora", rekla je Bujević na konferenciji za novinare Nacionalnog štaba civilne zaštite.

Ona je navela da se na respiratoru trenutno nalazi 31 osoba, prenose hrvatski mediji.

Prema njenim riječima, broj zaraženih novim virusom u Hrvatskoj u posljednja 24 sata porastao je za 37 – na 1.741.

Odgovarajući na pitanje da li je bolnica u Kninu novo žarište, Bujević je rekla da nije.

"Nije novo žarište. Malo se situacija pogoršala, nešto je više pozitivnih radnika. Najprije je bilo samo na fizikalnom odjeljenju, a onda i na internom. Epidemiolozi su tamo stalno prisutni. Sreća je da na palijativnom odjelu nema pozitivnih", istakla je Bujević.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...