MERKEL SE OBRATILA NACIJI: Već naredne sedmice otvaraju se neke prodavnice, a poznato je i kada škole počinju sa radom

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da će mjere socijalnog distanciranja za sprečavanje širenja virusa korona ostati na snazi najmanje do 3. maja, ali da će neke od prodavnica biti otvorene naredne sedmice.

  • Svijet

  • 15. Apr. 2020  15. Apr. 2020

  • 0

Merkelova je nakon razgovora sa guvernerima 16 njemačkih pokrajina navela da su mjere donijele određeni uspjeh u borbi protiv pandemije.

Ona je naglasila da administracija preporučuje građanima da nose zaštitne maske u kupovinu i u javnom saobraćaju, te da će se škole postepeno otvarati počev od 4. maja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...