U EU JOŠ NIJEDAN PREMIJER NIJE OVAKO "IŠAMARAO" BIZNISMENE: "Prestanite kukati i tražiti novac za radnike, prodajte prvo SVOJA BIJESNA AUTA"

Bugarski premijer Bojko Borisov predložio je bugarskim biznismenima, koji su "navalili" na vladin novac za spašavanje radnih mjesta, da najprije prodaju svoje skupe limuzine, pa da mu se tek onda obrate za pomoć, piše "Slobodna Dalmacija".

  • Svijet

  • 15. Apr. 2020  15. Apr. 2020

  • 0

 - U "bijednoj“ i "siromašnoj“ Bugarskoj trenutno su, prema policijskim statistikama, registrirana tri Bugattija kakve vozi nogometna zvijezda Ronaldo. Postoji i 241 automobil marke Bentley, 123 Ferrarija, 54 Maybacha, 22 McLarena, 87 Lamborghinija, 311 Maserattija. Registrirana su također i 84 Rolls-Roycea, 280 Hummera, oko 4000 Jaguara i više od pet hiljada Porschea. Umjesto otpuštanja radnika i smanjivanja njihovih plata, vlasnici ovih limuzina mogu se u ovoj krizi uslijed epidemije barem odreći dijela svog skupocjenog voznog parka - poručio je bugarski premijer, prenosi "Slobodna Dalmacija".

Borisov je dodao kako su glamurozni automobili tek mali dio njihovog akumuliranog bogatstva.

Na zamjerke udruženja poslodavaca kako je uvrijedio bugarske poslovne ljude, Borisov je uzvratio kako rutinski odbija takve optužbe, jer je njegova isključiva namjera bila zaštititi radnike i radnička prava u tekućoj krizi.

- Ako poslodavci prodaju samo po jedan od brojnih svojih automobila, a od nabrojenih nijedan nije jeftiniji od 200 hiljada eura, to mnogim njihovim zaposlenicima može osigurati plate barem jedan mjesec. A pri tome je to bogatašima kudikamo manja žrtva nego da radnici ostanu bez jedinog izvora egzistencije - pojasnio je bugarski premijer.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...