HITNI TIMOVI DOMA ZDRAVLJA U AKCIJI: Testirali 177 osoba u protekla dva dana

Zbog povećanog broja pregleda pacijenata u kućama, a sve u cilju preventivnog djelovanja i suzbijanja pandemije korona virusa, Hitni medicinski timovi JU Dom zdravlja KS u utorak su izvršili 93 testiranja, dok je jučer izvršeno 87 testiranja pacijenata kod kojih postoji medicinska indikacija kao mogućnost zaraze ovim virusom. Saopšteno je to jutros iz JU Dom zdravlja KS.

  • Društvo

  • 16. Apr. 2020  

  • 0

Kako je saopšteno, v.d. generalnog direktora dr. Muhamed Ahmić umjesto dosadašnjeg Koordinacionog odbora za praćenje situacije u vezi pandemije COVID-19, imenovao je Krizni štab za praćenje situacije COVID-19 sa smanjenim brojem članova zbog efikasnijeg upravljanja krizom i brzog donošenja pravovremenih mjera u skladu sa datim okolnostima.

Prema podacima institucija u Bosni i Hercegovini, dosad je korona virusom zaraženo više od 1150 osoba. Preminule su 42 osobe.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...