DRASTIČNI ZAOKRET: U Crnoj Gori sve se mijenja nakon korone, ništa više neće biti isto…

Nakon što Crna Gora pobijedi korona virus mora se usredsrediti na pitanje restrukturiranja ekonomije, u cilju bolje disperzije, kako bi stvorila uslove za stabilnost i povratak razvoju, kazao je crnogorski predsjednik Milo Đukanović u intervjuu za RTCG

  • Regija

  • 17. Apr. 2020  17. Apr. 2020

  • 0

Đukanović je kazao da je vlada spremila već dva paketa pomoći i oni su, kako dodaje, okrenuti onima koji su najviše pogođeni.

Već sljedećeg mjeseca biće pripremljen i novi paket ekonomskih mjera koji će imati za cilj da ojača energetski sektor zemlje i smanji njenu ovisnost o turizmu.

“Neophodno je pripremiti i treći paket, mnogo ofanzivniji, čisto ekonomski, paket koji će dati maksimalno brzo onu dinamiku crnogorskoj ekonomiji kakvu je imala iz prethodnog perioda”, kazao je Đukanović.

Kaže i da će tokom narednog mjeseca biti donesene odluke koje će biti od presudnog značaja za ekonomski razvoj Crne Gore u narednoj deceniji.

“Da pokušamo malo da oslobodimo Crnu Goru od zavisnosti samo od turizma i usluga. Ono što bi se sada moglo kazati jeste da će se svijet oporavljati prije svega kroz bolje korištenje bankarstva i energetike”, naveo je Đukanović.

Dodaje i da upravo u energetici, u daljoj proizvodnji hrane i industriji, leže ozbiljne rezerve, koje Crna Gora treba da iskoristi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...