IGOR STOJANOVIĆ OPTUŽIO SDA ZA STRANAČKO ZAPOŠLJAVANJE: On lično ima 0 DANA RADNOG STAŽA mimo državnog sektora!

Igor Stojanović, zastupnik SDP-a u Skupštini Kantona Sarajevo, reagovao je na poruku kolege iz SDA Mirze Čelika, predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo, kazavši da SDA ne bi imala ni dva zastupnika da nije bilo stranačkog zapošljavanja.

  • Politika

  • 17. Apr. 2020  17. Apr. 2020

  • 0

"Ne znam da li se gospodin Čelik šalio o zapošljavanju jer je 1. april prošao, ali čitav Kanton Sarajevo zna da je osnivač stranačkog zapošljavanja stranka iz koje on dolazi - SDA. Pozivam ga da prođemo ime po ime kroz svaku kantonalnu firmu i ministarstvo i tako provjerimo članove stranaka", kazao je Stojanović.

Navodi kako SDA vodi u odnosu na sve druge stranke 30 na prema 1.

"Da nije bilo stranačkog zapošljavanja, SDA nakon višegodišnjih političkih promašaja koja su koštala Sarajevo kvalitetnog života i usluga nebi imala dva zastupnika. Kako to funkcioniše, svi smo mogli čuti na snimku od njihovog bivšeg Predsjednika KO Asima Sarajlića", istakao je on.

I ma koliko kritika na račun SDA zbog stranačkog zapošljavanja i tovarenja na budžet ne samo kadrova upitne stručne spremne i znanja, nego uopšte i potrebe za postojanjem mnogih radnih mjesta u radnom sektoru, postavlja se pitanja je koliko o tome ima pravo govoriti Igor Stojanović.

Naime, u biografiji Igora Stojanovića (dostupnoj na web adresi Doma naroda Parlamenta FBiH ) pod "radno iskustvo" stoji: referent za socijalni rad (ŽFBiH), savjetnik direktora (ZOI 84), savjetnik federalnog ministra pravde, direktor košarkaških reprezentacija (KS BiH).

Drugim riječima, u svom malo je reći skromnom radnom iskustvu za 45 godina života, Stojanović je isključivo radio u javnom sektoru ili firmama u državnom vlasništvu. 

Na koji način je dobijao ove pozicije i da li je ovdje bila riječ o "stranačkom zapošljavanju", zaključite sami.

Rugala se sova sjenici, što bi se u našem narodu reklo.

alt


(S.B.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...