VAŽNA VIJEST IZ MINISTARSTVA ODBRANE: Evo šta kažu o krizi izazvanoj pandemijom i Oružanim snagama BiH…

Aktuelna situacija izazvana pandemijom koronavirusa (Covid-19) nije narušila redovni sistem snabdijevanja u Oružanim snagama BiH (OSBiH) i Ministarstvu odbrane BiH (MOBiH).

  • Društvo

  • 18. Apr. 2020  

  • 2

- Snabdijevanje Oružanih snaga i Ministarstva odbrane BiH prehrambenim proizvodima i drugim materijalnim sredstvima, zasada, se odvija planiranom dinamikom - rečeno je Feni u odgovoru resornog ministarstva na upit o tome da li se i na koji način novonastala situacija reflektira na logistiku, odnosno snabdijevanje odbrambenih struktura.

U vezi s tim, u MOBiH ističu kako u proteklom periodu od Zajedničkog štaba OSBiH nisu zaprimili izvještaje/dopise o poteškoćama na planu snabdijevanja.

- Većina ugovora je sklopljena ranije, odnosno imamo okvirne sporazume s dobavljačima, tako da se snabdijevanje vrši kontinuirano – navode iz Ministarstva.

Kako nadalje navode, za većinu materijalnih sredstava (klasa) ugovorom je definirana jednokratna isporuka.

- Dio prehrambenih namirnica (polutrajnih proizvoda) zahtijeva višekratne isporuke, a do sada nemamo zahtjeva za prolongiranjem rokova, odnosno problema u isporukama od dobavljača, kao ni primjedbi OSBiH po tom pitanju – pojašnjavaju u Ministarstvu odbrane BiH.

Preciziraju kako, u međuvremenu, nisu zaprimili dopise o eventualnim problemima, ni u svakodnevnim isporukama pekarskih proizvoda od dobavljača na lokacije OSBiH.

Istovremeno, iz MOBiH-a podsjećaju kako je pokrenuta procedura za nabavku materijalnih sredstava po Planu javnih nabavki za 2020. godinu, te "kako dosada nemaju primjedbi od dobavljača o eventualnim problemima u osiguranju potrebne dokumentacije, neophodne za prijavu po javnim nabavkama", a s obzirom na skraćeni i na drugi način organiziran rad općinskih službi, sudova, banaka...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...