INCIDENT U TRNOVU: Pijan šakom udario u glavu policajca, iznadili su se šta su mu pronašli u kući...

Tokom obavljanja razgovora sa B. D. prvo je ispoljio naročito drsko ponašanje prema policajcima

  • Hronika

  • 18. Apr. 2020  

  • 0

U noći s četvrtka na petak u prostorijama Policijske stanice Trnovo dogodio se incident nakon što je B. D. iz Trnova šakom udario policajca.

Kako je potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, sve je počelo u četvrtak u 23:45 sati u prostorijama PS Trnovo, gdje je samoinicijativno pristupio B. D., koji je bio u vidno alkoholiziranom stanju s povredom na glavi. Prema njegovim tvrdnjama, pretukle su ga nepoznate osobe.

Tokom obavljanja razgovora sa B. D. prvo je ispoljio naročito drsko ponašanje prema policajcima, a u jednom trenutku je fizički napao policajca udarivši ga stisnutom pesnicom u glavu. Policajci su spriječili daljnji napad na policajca te su uz upotrebi sile i sredstava za vezivanje stavili nasilnika pod kontrolu.

Alkotestiranjem je utvrđeno da je B. D. imao 1,69 promila alkohola u krvi. Tu nije bio kraj priče. Policajci su odmah o svemu telefonom obavijestili dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, koji dao usmenu saglasnost za pretres kuće i pratećih objekata nasilnika. Tokom pretresa, koji je obavljen u petak, policajci su pronašli osam ručnih bombi, automatsku pušku, pet okvira za automatsku pušku, prepravljenu pušku sa skraćenom cijevi, mehanizam za okidanje sa podrezanom cijevi, jednu drvenu oblogu s drvenim kundakom i 886 metaka različitog kalibra. Radi se o oružju koje građanima nije dozvoljeno držati.

Policajci su pronašli i lovačku pušku, kalibra 30,06 milimetara s optičkim nišanom, pištolj kalibra 7,65 milimetara, 18 metaka kalibra 30,06 milimetara, a za koje je posjedovao odobrenje.

Tako se B. D., osim za napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, sumnjiči i za nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Nakon završene kriminalističke obrade, B. D. je pušten na slobodu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...