SLUČAJ KOJI JE POTRESAO AMERIKU: Šestero ljudi umrlo u SAD-u od koronavirusa, prije toga bili na istoj sahrani

Među preminulima su muž i žena koji su umrli u nekoliko dana razmaka, a bili su u braku 50 godina.

  • Svijet

  • 18. Apr. 2020  

  • 0

Šest osoba u američkoj saveznoj državi Južnoj Karolini umrlo je od koronavirusa nakon što je prisustvovalo istoj sahrani, prenosi Index.hr.

Sahrana je održana u Kolumbiji u prvoj sedmici marta, a mnogi od onih koji su prisustvovali sada se nalaze u samoizolaciji, piše The Independent.

"Šest osoba je prisustvovalo istoj sahrani i nažalost je preminulo od COVID-19", rekao je Robbie Baker, mrtvozornik okruga Sumpter.

"Vratili su se u Sumpter, razboljeli se, a ja sam kasnije obaviješten da su preminuli. Nažalost, na toj je sahrani bio velik broj ljudi. Neko je došao zaražen, a da to nije znao, i prenio koronavirus na ostale", dodao je.

Među preminulima su muž i žena koji su umrli u nekoliko dana razmaka, a bili su u braku 50 godina.

Voditelji dva pokopna doma u Južnoj Karolini rekli su da pogrebni domovi savjetuju obiteljima pokojnika da se pridržavaju socijalne distance.

Brad Evans, predsjednik Državnog udruženja pogrebnih direktora, rekao je da pogrebne kuće rade na pronalaženju što boljeg načina za pružanje usluga uz poštivanje mjera socijalne distance.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...