HARADINAJ BRUTALNO RASPALIO PO VUČIĆU I SRBIJI: „Ne prihvaćam pomoć krvoloka, taman kad bi mi braća oživjela…“

Šef poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Daut Haradinaj kritikovao je vladu Albina Kurtija zbog toga što je prihvatila 1.000 testova za Covid-19 iz Srbije

  • Regija

  • 19. Apr. 2020  

  • 1

„Čak i kada bi mi braća oživjela, ne bih prihvatio tu pomoć. Ubistva i zločine koji su se dešavali ne smijemo da zaboravimo. Ljut sam što su Crnogorci odbili, a Kosovo prihvaća pomoć krvoloka", naveo je Daut Haradinaj u objavi na Facebooku.

Poslanica ABK Time Kadriaj kaže da je odlazeća vlada učinila da Kosovo prosi od Srbije, piše Koha.

- Pogledajte kako se ideali mijenjaju, ali oni se i uspješno čuvaju. Od ujedinjenja sa Albanijom pretvorili su Kosovo u prosjaka Srbije. Rekli su da nam fali testova, Srbija je odgovorila pozitivno - prihvatili smo njihovu donaciju od 1.000 testova za Covid-19. Strašno i bolno kakvo poniženje su nanijeli Kosovu", navodi Kadriaj.

"Da li bi neko trebao da odgovara za ovaj pokoravajući aranžman, uključujući one koji nisu uspjeli da nabavkama na početku obezbijede ove testove, bilo kupovinom bilo donacijama, od država koje priznaju Kosovo”, rekla je ona i upitala da li su prethodno pitali Albaniju ili su to odmah učinili sa Srbijom.

Poslanik Demokratske partije Kosova Kujtim Gashi, obratio se premijeru Albinu Kurtiju, nazivajući ga vršiocem dužnosti srpskog plaćenika da će uvijek “ostati isti - vršilac dužnosti plaćenika Srbije na Kosovu”.

- Kada je osnovana Vojska Kosova, vi ste negirali da naša zemlja ima vojsku. Granične prijelaze sa Srbijom niste posjetili već 20 godina - naveo je Gashi.

Koha podsjeća da je ministar zdravlja Arben Vitia, u emisiji "Interaktiv" na KTV, rekao da je ta donacija primljena kao pomoć koja se pruža u mnogim zemljama svijeta.

- U srijedu sam sa kolegom iz Srbije imao video-konferenciju u organizaciji ambasade SAD-a i Kfora. Razgovarao sam i sa kolegama iz Albanije i Sjeverne Makedonije. Između ostalog, izrazio sam spremnost da testiramo svakog građanina bez obzira na etničku pripadnost. Interesovali su se da li nam mogu pomoći i ja sam prihvatio takvu ponudu kao dobar znak, za testiranje svih građana, a ne samo za testiranje srpskih građana. Tu je pomoć pružio i ministar Jevtić. Donijeli smo i druge pomoćne materijale za srpske opštine - rekao je Vitia, piše Kosovo online.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...