VJENČANJA POD MASKAMA: U Banjoj Luci sklopljeno 86 brakova, jedan mladoženja iz Njemačke…

U Banjoj Luci je u februaru i martu zaključeno 86 brakova, pet manje nego lani u istom periodu, rekla je Srni načelnica Odjeljenja za opštu upravu Sanja Pavlović

  • Društvo

  • 20. Apr. 2020  

  • 0

Navela je da je u ovom periodu ozakonjen samo jedan brak sa stranim državljaninom, mladoženjom  iz Njemačke.

Građani koji ne planiraju slavlje, već samo žele da obave čin vjenčanja, to mogu uraditi u mjesnim kancelarijama ili u Galeriji, uz mjere prevencije, nošenje zaštitnih maski i rukavica.

"U Galeriji i dalje obavljamo vjenčanja, naravno na jedan malo drugačiji način. Redukuje se broj lica koji mogu prisustvovati samom zaključenju braka. Pored odbornika i matičara, prisutni mogu biti samo mladenci i kumovi kao svedoci koji su neophodni da bi se taj čin obavio. Ukupno šest lica može biti u Galeriji a ostali koji dolaze, zamoljeni su da ostanu napolju. Redukovan je i broj lica koji mogu da prisustvuju činu sklapanja braka i u mjesnim uredima. Na neki način, tu pokušavamo napraviti distancu između prisutnih, koliko je to moguće tokom samog sklapanja braka", rekla je ranije Sanja Pavlović za Srpskainfo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...