JAVNI ILI PRIVATNI INTERES, PITANJE JE SAD?: Sanela Prašović-Gadžo sa platom od 3600 KM se žalila da će, bez moratorija, ostati na 200 KM mjesečno

"Slobodna Bosna" iz pouzdanih izvora saznaje da je na današnjem sastanku predstavnika Vlade Federacije sa predstavnicima svih parlamentarnih klubova, zastupnica SBB-a Sanela Prašović-Gadžo se požalila da će, ako moratorij ne bude važio za sve (uključujući i zastupnike), ona sama ostati sa samo 200 KM primanja mjesečno.

  • Mini market

  • 20. Apr. 2020  20. Apr. 2020

  • 2

Sanela Prašović-Gadžo, zastupnica SBB-a u PD Parlamenta Federacije BiH, danas je na svom Facebook profilu istakla da je na sastanku u zgradi Vlade FBiH uvjetovala podršku SBB-a "korona zakonu" uvođenjem moratorija na otplatu kredita za sva pravna i fizička lica u trajanju od jedne godine, i najmanje šest mjeseci od proglašenja prestanka opće opasnosti i stanja prirodne nesreće u FBiH, i da se za vrijeme moratorija kamata ograniči na 1 posto.

Međutim, "Slobodna Bosna" iz pouzdanih izvora saznaje da je na današnjem sastanku predstavnika Vlade Federacije sa predstavnicima svih parlamentarnih klubova, zastupnica SBB-a Sanela Prašović-Gadžo se požalila da će, ako moratorij ne bude važio za sve (uključujući i zastupnike), ona sama ostati sa samo 200 KM primanja mjesečno.

Među nekih petnaestak učesnika sastanka, kako nam otkriva naš izvor, Prašović-Gadžo se požalila da ima obavezu vraćati više kredita, te da je ukupan mjesečni iznos rata koje mora vraćati čak nekih 2.800 KM.

Dodala je da su njena mjesečna primanja 3.600 KM, ali je podsjetila da će joj biti oduzeto i 600 KM naknada, nakon što je Administrativna komisija Parlamenta FBiH prihvatila inicijativu potpredsjednice FBiH Melike Mahmutbegović da sve naknade koje nemaju karakter plate budu smanjene na iznos od 1 KM.

Prašović se tako požalila da će, kada se od 3600 ukupnih ukupnih primanja oduzme 2800 kreditnih rata i 600 naknada, ostati samo 200 KM primanja mjesečno od čega se ne može živjeti.

U imovinskom kartonu zastupnice Prašović-Gaždo koji je dostupan na zvaničnoj stranici Centralne izborne komisije stoji da ona vraća dva kredita u ukupnom iznosu od preko 40.000 KM.

Jedan je kod Sberbanke (18.197,69 KM) sa datumom izmirenja u decembru 2021. godine, a drugi je u Raiffeisen banci (22.012,50 KM) sa datumom izmirenja u februaru 2025. godine.

(S. B.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...