LEGENDA TALIJANSKOG NOGOMETA NIJE SRETAN: „Ovo bi išlo u korist Juventusu i Romi, njima najviše odgovara…“

Ova ideja je podijelila mišljenja u talijanskoj javnosti, a jedan od onih koji joj se otvoreno protive je i legendarni igrač Intera Giuseppe Bergomi

  • Sport

  • 21. Apr. 2020  

  • 0

Jedna od opcija koja se pojavila u Italiji je i da, nakon što da se sezona stopirana zbog pandemije koronavirusa- nastavi, timovima bude dozvoljeno po pet izmjena tokom jedne utakmice. Ideja je da bi se tako timovima olaškalo jer ih po svemu sudeći očekuje "natrpan" raspored.

Ova ideja je podijelila mišljenja u talijanskoj javnosti, a jedan od onih koji joj se otvoreno protive je i legendarni igrač Intera Giuseppe Bergomi.

On smatra da bi ovakva promjena pravila dala veliku prednost Juventusu u utrci za Scudetto jer Stara dama ima dužu klupu i veću "dubinu" u rosteru.

Podsjetimo, Juventus je prekid takmičenja dočekao na prvoj poziciji u Seriji A, sa bodom prednosti u odnosu na Lazio.

"Lazio je imao odličnu sezonu jer je trener Inzaghi uspijevao preokrenuti utakmice koje je njegova ekipa loše počela koristeći svoje tri dozvoljene izmjene... Felipe Caicedo i dva krilna igrača su bile njegove fiksne izmjene i to bi uglavnom urodilo plodom", izjavio je Bergomi, pa dodao:

"Ukoliko bi došlo do reforme i uvođenja pet izmjena, mislim da bi Lazio bio kažnjen. Oni koji bi imali korist su timovi poput Juventusa i Rome koji imaju puno igrača koje mogu uvesti u igru tokom utakmice", kazao je Giuseppe Bergomi.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...