RODDICK PROVOCIRA: Bit će zanimljivo vidjeti kako se Đoković ne vakciniše i propušta turnire

Američki teniseri Andy Roddick i Tenis Sandgren su iskoristili priliku da komentarišući stav Novaka Đokovića oko obavezne vakcinacije protiv virusa korona po okončanju pandemije, da napadnu prvog igrača svijeta.

  • Sport

  • 21. Apr. 2020  

  • 0

Roddick koji ima burnu istoriju odnosa sa Đokovićem još od četvrtfinala US opena kada se Andyju nije dopalo ono što je na terenu stadiona Arthur Ash o njemu pred 24.000 gledalaca rekao srpski teniser, pa je u svlačionici umalo došlo do tuče.

Andy je sada rekao da ne mora da se složi, ali da poštuje stav koji je iznio Đoković. Novak je neko poslije pande podsjetimo rekao da ne bi želio da ga neko po završetku pandemije primora da se vakciniše kako bi mogao da putuje.

"Ne moram da se složim sa nečijim sistemom vjerovanja, ali poštujem činjenicu da ga ima. Suština je da li vjeruje u vakcinaciju ili ne, ona je nešto najsigurnije da vrati tenis na globalnu scenu. Dakle, opet, Novak je to rekao sam. Ne moram da se složim sa njegovim stavom. On zna da će morati da donese odluku. Bit će mi zanimljivo da vidim koliko je dubok njegov sistem vjerovanja, ako bude morao da propusti Grand Slamove, jer ne želi da dobije vakcinu", kazao je Roddick aludirajući da će od stavova Novaku ipak bitnije biti da igra.

Još jednom Amerikancu se nisu dopali posljednji Novakovi nastupi na društvenim mrežama, te se ni Tenis Sandgren nije libio da kaže šta misli:

"Mislim da je vrijeme da Novak objavi cjelokupnu istoriju svoje vakcinacije, takođe i cijelu zdavstvenu prošlost. Isto i brojeve svog bankovnog računa, a i to šta je jeo za doručak cijele prošle nedjelje", napisao je Sandgren. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...