NA POMOLU JE PREOKRET: Drašković će Dodiku pomrsiti konce i oko sebe okupiti narod!?

Nakon nedavne izjave člana Predsjedništva SDS-a Vukote Govedarice da bi podržao kandidaturu Rodoljuba Draškovića za prvog čovjeka Trebinja i Hercegovine i da bi sve stranke trebale da se ujedine oko tog prijedloga, SNSD se kao liderska stranka u Trebinju nije oglašavao

  • Mini market

  • 22. Apr. 2020  

  • 2

Ipak, ako je suditi po izjavama vodećeg čovjeka SNSD-a u Hercegovini Luke Petrovića prilikom krunisanja Draškovića za kneza Hercegovine, ta podrška ne bi trebala izostati. 

Da podsjetimo, prilikom dodjele Draškoviću titule kneza Hercegovine, generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović je rekao da titula “može da pripadne samo osobi koja se u cijelosti sa svim svojim znanjem i trudom predala Hercegovini”. 

“On je to prihvatio i, ponavljam i ponoviću, da sav svoj život od danas pa nadalje se mijenja u smjeru da će to biti titula služenja, žrtvovanja, okupljanja, motivisanja i traženja novih ljudi koji će praviti novi život u nenaseljenoj i raseljenoj Hercegovini”.

Rodoljub Drašković ni tada nije bio dvosmislen i rekao je da se “u Hercegovini mora mnogo više raditi i da se ne smije dozvoliti harač, da se nosi i odnosi odavde”.

“Sve što sam rekao i obećao to sam i učinio”, rekao je tada Drašković, najavljujući nove projekte i investicije, pozivajući da se radi i gradi zajedno u “Hercegovini bez granica”.

Drašković je najavio i program privrednog  razvoja Hercegovine do 2025. godine. Iako je rekao da će isti brzo biti urađen, u Savezu opština Istočne Hercegovinem koji vodi upravo Luka Petrović, do sada se nije uradilo ništa konkretnije. 

Možda će taj program biti upravo osnova Draškovićeve kandidature i prilika da se oko njega okupe svi politički i privredni subjekti Istočne Hercegovine, piše Istok.

Pogledajte šta su tada rekli Luka Petrović i Rodoljub Drašković: 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...