OPŠTA UZBUNA U BIJELJINSKOJ BOLNICI: Medicinsku sestru natjerali da se ranije vrati na posao iz izolacije iako se loše osjećala; Sada potvrđeno da je pozitivna na koronavirus

Iako je imala temperaturu, medicinska sestra za koju je danas utvrđeno da je pozitivna na koronavirus pozvana juče da dođe na posao, na interno odjeljenje, bijeljinske bolnice, gdje je inače radila. Nakon saznanja da je pozitivna, jutros je nastala frka u bolnici, interno odjeljenje je u izolaciji, testiraju medicinare i pacijente.

  • Mini market

  • 23. Apr. 2020  

  • 1

Vijest da je u bolnici "Sveti vračevi" zaražena jedna medicinska sestra, koja je radila u karantinu unijela je opšti haos u toj zdravstvenoj ustanovi u Bijeljini.

Kako BN saznaje u pitanju je mlađa osoba, medicinska sestra iz Donje Trnove koja je radila u karantinu i to najviše sa zaraženom osobom koja je u prethodnom periodu preminula u tom gradu.

Nakon toga, prema bolničkim izvorima, ta medicinska sestra je poslata u petnaestodnevnu izolaciju a nije poznato da li je tada i testirana.

Iako je imala temperaturu, ona je juče pozvana na posao, na interno odjeljenje, gdje inače radi.

Ona je juče, prema  bolničkim izvorima, radila cijeli dan, iako se loše osjećala. U neko doba dana, pošto se loše osjećala, a imala je i temperaturu urađen joj je test koji je pokazao da je pozitivna na virus korona.

Nakon ovog teškog propusta u radu ove zdravstvene ustanove, u bijeljinskoj bolnici, je prema izvorima, nastala opšta frka i pometnja, a posebno na internom odjeljenju, gdje je radila ova medicinska sestra, pozitivna na virus korona.

Prema bolničkim izvorima, u toku je testiranje svih ljekara, medicinskih sestara i pacijenata na internom odjeljenju, koje je, kako tvrde, stavljeno u izolaciju.

Inače, u bijeljinskoj bolnici, prema tim izvorima, nema dovoljno zaštitnih sredstva, a ni osnovnih sredstava za higijenu pacijenata i bolničkog osoblja.

Uslovi rada nisu prilagođeni novonastaloj situaciji, jer i dalje u malim sobicama sjedi sedam do osam medicinara, bez zaštitne opreme.

Iako je nivo posla prethodnih dana bio minimalan svi zaposleni radnici su morali biti na poslu, što je takođe stvaralo nepotrebnu gužvu u toj zdravstvenoj ustanovi.

Iz Instituta za javno zdravstvo RS-a stigli su rezultati testiranja za 16 lica iz Bijeljine, od kojih je na koronavirus pozitivna jedna medicinska sestra, koje je radila u karantinu, saopšteno je iz bijeljinske bolnice "Sveti Vračevi".

Ona će biti smještena u Dom učenika, a svi kontakti biće testirani i postupaće se prema higijensko-epidemiološkom protokolu.

Bolnički karantin je prazan, pod nadzorom je 20 lica, testirane su 253 osobe, a očekuje se 18 rezultata.

(BN)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...