DODIK OPET OPRA NA RUKE: "Srbi su sada zatočeni, Republici Srpskoj nije mjesto u BiH"

Pandemija nije promijenila moj odnos, Republici Srpskoj nije mjesto u BiH, poručio je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

  • Mini market

  • 23. Apr. 2020  23. Apr. 2020

  • 10

"Kad epidemija prođe, Srpska će se vratiti na rješavanje političkih pitanja", ističe Dodik u intervjuu za Sputnjik i ponavlja da ne vjeruje u mogućnost da BiH može da bude od koristi Srbima i Republici Srpskoj.

"Smatram da nema mjesta za nas u takvoj BiH koju oni grade zajedno sa strancima i da nemogućnost da iskažemo naš interes govori da smo mi zatočeni. Mi smo ovdje primorani da budemo.

Pandemija ništa nije promijenila u stalnim nastojanjima Sarajeva i stranaca da otmu RS, pa i kroz ovu priču - da se naprave nova tijela", rekao je Dodik

Na pitanje da li to znači da se na nivou BiH ne mogu usaglasiti neke zajedničke mjere u borbi protiv pandemije, naveo je da je to urađeno vezano za zdravstveni opseg, za ekonomski nije.

"Veoma je teško usaglasiti bazična istorijska rješenja za budućnost i među narodima koji imaju tako različite stavove i suprotstavljenu istoriju. Ne vidimo budućnost u BiH kako to vidi Sarajevo", rekao je Dodik.

On je naveo da Srbi i Republici Srpskoj smatraju da se treba baviti sobom, kao što to svi rade u ovom vremenu i da treba iskoristiti sve da se olakša situaciju u ovom vremenu.

"Pandemija nije promijenila moj odnos prema BiH. On ostaje isti. Bosna će trajati dok je tu snažna ruka međunarodnog intervencionizma", kaže Dodik.

Rekao je da takođe vjeruje da će se poslije virusa korona promijeniti odnosi i u svijetu i u regionu.

"Svijet će se poslije korone mjeriti po onome kakva je solidarnost tokom epidemije. Ta solidarnost je bila pokazana sa strane Kine, Rusije, a što se nas tiče, od Srbije i Mađarske. Zahvalni smo i EU na pomoći koju će nam pružiti, ali u prvih mjesec i po dana nismo baš vidjeli prisustvo EU", rekao je srpski član Predsjedništva BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...