PISAĆU VAM PISMA DUGA: Dodik se zahvalio Putinu, Lavrovu, Shoygu i Kilirovu - "Ovo je dokaz da u najtežim trenucima možemo računati na..."

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je danas najvišem rukovodstvu Ruske Federacije, na čelu sa predsjedikom Vladimirom Vladimirovičem Putinom, pisma zahvalnosti na dosadašnjoj pomoći koju je Rusija pružila u borbi protiv pandemije izazvane virusom Covid-19.

  • Mini market

  • 24. Apr. 2020  24. Apr. 2020

  • 2

Osim Putinu, član Predsjedništva BiH uputio je pisma zahvalnosti i ministru vanjskih poslova Rusije Sergeju Lavrovu, ministru odbrane Sergeyu Shoygu i načelniku za radijacijsku, hemijsku i biološku zaštitu Oružanih snaga Ruske Federacije general-potpukovniku Igoru Kilirovu.

Dodik je u pismu zahvalnosti Putinu naglasio da je humanitarna misija iz Rusije u svojoj dvonedeljnoj misiji u RS-u bila od velike pomoći kako njenim zdravstvenim radnicima i ustanovama, tako i građanima Srpske.

- Ova pomoć došla je u trenucima kada je bila najpotrebnija i pomogla nam je u našoj borbi protiv pandemije virusa korona. Svim građanima i rukovodstvu Republike Srpske ova misija je jasan znak i potvrda iskrenog i bratskog odnosa ruskog naroda prema srpskom. Ovo je dokaz da u najtežim trenucima možemo računati na prijateljsku pomoć i podršku velike Ruske Federacije – istakao je Dodik u pismu zahvalnosti Putinu.

U pismu upućenom Lavrovu, naglašeno je da su tokom boravka u RS-u ruski stručnjaci podijeli svoje iskustvo i dali korisne preporuke ljekarima i drugom medicinskom osoblju za adekvatno liječenje i tretiranje osoba zaraženih Covidom-19.

Riječi zahvalnosti član Predsjedništva BiH uputio je i ministru Shoygu i general-potpukovniku Kilirovu, naglasivši da su timovi ruske vojske dezinfikovali više od 200.000 kvadratnih metara prostora uključujući Univerzitetski klinički centar, više bolnica, domova zdravlja i karantinskih smještaja.

- Pripadnici ruske vojske pokazali su izuzetnu profesionalnost i disciplinovanost, ali i bratsko razumijevanje za sve probleme sa kojima se susrećemo – istakao je Dodik u pismu Shoygu i Kilirovu.

Član Predsjedništva BiH uputio je najvišem rukovodstvu Ruske Federacije i bratskom ruskom narodu iskrene želje za mir i blagostanje, izražavajući izraze dubokog poštovanja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...