NIJE BAŠ TAKO CRNO: Evo kada američki ministar finansija predviđa oporavak ekonomije

Ministar finansija SAD Steven Mnuchin rekao je danas novinarima da vjeruje da će ekonomija početi da se oporavlja tokom ljeta zbog ekonomske aktivnosti kojoj se nada tokom maja i juna dok neke države počinju ponovo da se otvaraju.

  • Ekonomija

  • 26. Apr. 2020  26. Apr. 2020

  • 0

"Ovo je situacija bez presedana. Ovo nije finansijska kriza, ovo je - ugasili smo se", rekao je Mnuchin novinarima u Bijeloj kući. 

"Tradicionalni ekonomski modeli će možda funkcionisati. Možda neće", rekao je ministar dodajući da smatra da ako se ekonomija "otvori" u maju i junu, ona će "odskočiti" u julu, avgustu, septembru", prenosi CNN.

Mnuchin je rekao da očekuje da u ta tri mjeseca stopa rasta bude sve veća.

Na pitanje novinara o dodatnom finansiranju državnih i lokalnih vlada koje demokrate podstiču, Mnuchin je rekao da će to "razmotriti" u sljedećem zakonu o stimulaciji, ali napomenuo je "da je ovo rat, mi ćemo pobijediti u ovom ratu, a ako budemo morali da potrošimo više novca, to ćemo učiniti samo uz dvostranačku podršku".

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...