POVRATAK OTPISANIH: Posrnuli proizvođač pametnih telefona se ne da, ovo je mobitel s kojim planiraju povratak u elitu…

Priča oko tajvanske kompanije HTC i njihovih još uvijek velikih financijskih problema je dobro poznata

  • HiTec

  • 27. Apr. 2020  

  • 0

U posljednje vrijeme gotovo da nisu ni bili prisutni na tržištu pametnih telefona nakon što njihovi blockchain Exodus pametni telefoni nisu uspjeli popravili financijsku sliku kompanije.

No, do kraja 2020. godine s modelom srednje klase, Desire 20 Pro, planiraju pokušati još jednom.

Leaker LlabTooFeR čiji su dosadašnje informacije o HTC-u gotovo uvijek bile istinite ističe kako će novi HTC-ov uređaj imati ekran vrlo tankih rubova po uzoru na izgled kakav imaju OnePlus 8 i Xiaomi Mi 10, a sa stražnje strane će biti dostupna višestruka kamera poredana ponovno po uzoru na spomenute OnePlus 8 i Xiaomi Mi 10 uređaje, a tu je i 3,5-milimetarski priključak za slušalice.

Ipak ne radi se o uređaju više klase s obzirom da će sadržavati sada već zastarjeli Qualcommov Snapdragon 660 čip, uz 6 GB RAM-a te operativni sistem Android 10. Te karakteristike izvučene su sa internetske stranice Geekbench gdje se ovaj mobilni uređaj pojavio pod kodnim imenom HTC 2Q9J10000.

Još uvijek nisu poznate cijene uređaja, a hoće li ovo biti posljednji pokušaj HTC-a za spas posrnule kompanije doznaćemo uskoro.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...