„SLOBODNA BOSNA“ DOZNAJE: Evo kada se vraća BH Telecom Premijer liga, kako će izgledati treninzi i šta sve Nogometni savez priprema za skori početak prvenstva…

Generalni sekretar Nogometnog saveza BiH Adnan Džemidžić objašnjava da i pored pandemije koju je izazvao COVID-19, značajnijih zastoja u radu Nogometnog Saveza BiH nije bilo

  • Sport

  • 27. Apr. 2020  27. Apr. 2020

  • 0

„Kako bi NSBiH spremno dočekao povratak u redovni radni proces, poduzeti su neophodni koraci za pripreme nastavka ligaškog takmičenja i njegovu organizaciju koja će zahtijevati visok stepen mobilnosti svih zaposlenika administracije Generalnog sekretarijata. Održani su sastanci sa klubovima BHT Premijer lige, a i sutra imamo još jednu video konferenciju. Video sastanci i konferencije komiteta i komisija NS/FS BiH, bili su uspješni a prošle sedmice održali smo i sjednicu Izvršnog odbora NS/FS BiH. Svi smo se brzo navikli na ovakav način rada, putem video konferencija, te su i seminari za službena lica koja participiraju u takmičenju Premijer lige Bosne i Hercegovine održani na isti način. Sve ove aktivnosti se poduzimaju u cilju kvalitetnog nastavka takmičenja, koji će sigurno biti održan u posebnim uslovima i bez prisustva publike. Novonastale okolnosti nas obavezuju da budemo strpljivi i pažljivi u svakom trenutku, jer samo na takav način možemo sačuvati zdravlje svih učesnika u organizaciji takmičenja pod okriljem NS/FS BiH.

Kao institucija koja je postavila visoke profesionalne standarde, moram reći da smo dostavili odgovarajućim ministarstvima radnu verziju prijedloga mjera i procedura za mogući nastavak trenažnog procesa i odigravanja utakmica BHT PL BiH, kada se za to stvore uslovi i kada nadležni državni i entitetski organi donesu odluke o ublažavanju mjera koje su trenutno na snazi.

Protekle sedmice održan je sastanak sa predstavnicima Ministarstva zdravstva FBiH a očekujemo da se uskoro sličan sastanka održi i sa predstavnicima Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske“, ističe Džemidžić.

Generalni sekretar NSBiH Adnan Džemidžić otkrio je za „Slobodnu Bosnu“ šta je sve Savez do sada uradio pripremajući se za nastavak takmičenja, te kako bi trebao izgledati trenažni proces u pripremnom periodu za nastavak BH Telecom Premijer lige.

„Nakon što se dobiju dozvole od entitetskih Kriznih štabova Nogometni savez BiH bi trebao donijeti odluku o nastavku takmičarske sezone.

Nogometni savez BiH je već u poodmakloj fazi priprema pomoći klubovima. Tu posebno treba naglasiti izradu dezinfenkcionih tunela za sve klubove Premijer lige BiH. Također se nadamo kako bi, ukoliko se za to stvore uvjeti, treninzi trebali početi u maju mjesecu i to prema posebnim propisima. U prvim danima treninga na terenu bi trebala biti po dvojica igrača, onda narednu sedmicu grupa do pet igrača. Naravno, uz sve uvjete koji su propisani. U trećoj sedmici bi se moglo pristupiti grupnom treningu“, kazao je Džemidžić za „Slobodnu Bosnu“.

(M.I.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...