SARAJEVO POSTAJE DIO SVJETSKE PORODICE: Jedan od najluksuznijih hotela svijeta niče u glavnom gradu, poznato kada će radovi biti gotovi…

Počeli su pripremni radovi na izgradnji hotela Hilton koji će se nalaziti na mjestu nekadašnje zgrade Feroelektro, a Općina Stari Grad objavila je fotografije izgleda budućeg hotela

  • Ekonomija

  • 28. Apr. 2020  28. Apr. 2020

  • 0

Građevinske mašine su već na terenu a u planu je izgradnja gradskog biznis hotela luksuznog tipa koji će imati 40 soba, četiri penthousea i parking sa 50 mjesta, na tri etaže.

“Hotel će biti završen do kraja godine i planiramo da zaposlimo 30 osoba. Društvo „Kol d.o.o.“ je stopostotni vlasnik i investitor projekta koji će koštati 3,5 miliona eura. U to nisu uračunata sredstva za raniju kupovinu objekta Feroelektro“, kazao je investitor Fatih Kol.

Dodao je da su procedure izdavanja potrebnih dozvola dugo trajale jer je lokacija u staroj jezgri grada, a gabariti i izgled gradnje ne mogu odudarati od ostalih objekata.

Prije četiri godine Općinsko vijeće Stari Grad prihvatilo je ponudu za prodaju općinskog udjela Feroelektra od 65% društvu “Kol d.o.o”, po pravu preče kupovine, za iznos od 3.006.311 KM.

alt

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...