ČUDO NEVIĐENO: Ovo je najluksuzniji automobil ikada proizveden u Kini, pogledajte kako izgleda kombinacija Rolls Roycea, Maybacha i  Cadillaca… (VIDEO)

Kinezi su otkrili izgled svog najluksuznijeg vozila, jedino je  vrijeme predstavljanja bilo malo nezgodno

  • Auto

  • 28. Apr. 2020  28. Apr. 2020

  • 1

Riječ je o modelu Hongqi H9, kineskom automobilu punog naziva FAW Hongqi. Inače, to je najstariji i najluksuzniji kineski proizvođač automobila.

Svoje impresivne dimenzije na 20 colnim točkovima, ističe posebno dužinom od 5,2 metara, uz međuosovinski razmak od 3 metra.

Proporcijama, bliski je BMW seriji 7, Mercedes-Benz S-klasi i Audi A8, ali u nekim stvarima ipak zaostaje, prije svega zbog lošije ponudu motora.

Dvolitreni turbo motor za ovu grdosiju spremio je 250 KS i 380 Nm, a na raspolaganju će biti i 3.0 V6 s 272 KS i 400 Nm. Luksuzni „Kinez“ do 100 km/h stiže tek za 8 sekundi. Usporedbe radi Audi A8 50 TDI, za 6 sekundi je na 100 km/h.

Kinezi u svojim proizvodima, uvijek kopiraju slavne uzore, a ovoga puta malo su se „naslonili“ na Rolls-Royce, Cadillac i Maybach.

Uostalom, pogledajte i sami.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...