OVO MOGU SAMO ONI: Njemačka poklanja 300 miliona eura zemljama pogođenim koronavirusom, evo kome su sredstva namijenjena…

Njemačka time daje značajan doprinos kao odgovor na globalne humanitarne apele Ujedinjenih naroda i Međunarodnog pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca

  • Svijet

  • 28. Apr. 2020  

  • 0

Ministar vanjskih poslova Heiko Maas rekao je da koronavirus ne poznaje granice.

– To utiče na ljude koji su posebno ranjivi jer žive u ratnim zonama, izbjegličkim kampovima ili zemljama čiji su zdravstveni sistemi blizu raspada zbog pandemije. Ovdje moramo pokazati solidarnost kako bismo olakšali patnju. Samo zajedničkim radom trajno ćemo pobijediti pandemiju. Inače će stalno postojati opasnost od novih talasa infekcije – rekao je Maas.

Dodao je da moramo obratiti posebnu pažnju na žene, djecu i starije ljude. Brza pomoć sada spasit će živote usporavanjem širenja virusa i pružanjem zdravstvene zaštite osobama koje ne dobivaju pomoć nigdje drugdje.

– Kako bi humanitarne organizacije to mogle učiniti, potrebna im je naša podrška. Zato smo odgovorili na apel generalnog sekretara Ujedinjenih naroda i stavljamo na raspolaganje 300 miliona eura za humanitarnu pomoć tokom krize – dodao je ministar.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...