BEVANDA ZADNJI PUT NIJE USPIO: Vanredna sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, na stolu je tema svih tema…

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine trebalo bi danas u Sarajevu da održi vanrednu sjednicu na čijem predloženom dnevnom redu je više tačaka u vezi sa epidemijom virusa korona, među kojima i prijedlog odluke o uspostavljanju Grupe za socioekonomske odgovore na epidemiju Covida-19

  • Politika

  • 30. Apr. 2020  

  • 0

Ministri bi trebali da razmotre i da se izjasne o Nacrtu sporazuma o zajmu (Hitni projekat za Covid-19 za BiH) između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, kao i o Nacrtu odluke o ratifikaciji Sporazuma o zajedničkoj javnoj nabavci za nabavku medicinskih protivmjera.

Na predloženom dnevnom redu je i prijedlog odluke o izmjenama i dopuni odluke o privremenom zatvaranju međunarodnih graničnih prelaza u vazdušnom saobraćaju za promet putnika u BiH, objavljeno je na sajtu Vijeća ministara BiH.

Vijeće ministara BiH trebalo bi da razmotri i prijedloge odluka o raspodjeli finansijskih sredstava međunarodne pomoći za zaštitu i spasavanje, te finansijskih sredstava prikupljenih od domaćih pravnih i fizičkih lica za borbu protiv Covida-19 uplaćenih na namjenski podračun Jedinstvenog računa trezora BiH, kao i raspodjeli međunarodne pomoći za zaštitu i spasavanje u opremi i drugim sredstvima.

Među predloženim tačkama je i Informacija o postupanju u procedurama za prijem donacija lijekova BiH namijenjenih za odgovor i suzbijanje širenja zarazne bolesti izazvane novim virusom korona.

Ministri bi trebali da razmotre i Izvještaj Ministarstva sigurnosti BiH u Vijeću ministara o stanju u oblasti trgovine ljudima u BiH za 2019. godinu, te Prijedlog odluke o imenovanju članova Komisije za deminiranje u BiH.

Početak vanredne sjednice, koja će biti održana u zgradi institucija BiH, zakazan je za 11.00 sati.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...