GORDANA SUŠA PROČITALA VUČIĆA: „Imamo situaciju - vi perite ruke, ali prvo da vam isperemo mozak“

Ova vlast u Srbiji je iskoristila vanredno stanje da glavne medije pretvori u pse čuvare, ocijenila je novinarka Gordana Suša

  • Regija

  • 01. Maj 2020  01. Maj 2020

  • 0

Suša je u, online debati Nacionalna koalicija za decentralizaciju "Srbija između vanrednog stanja i izborne trke", ocijenila da se društvo toliko raspolutilo i da je vanredno stanje idealna prilika za vlast kontroliše umove ljudi.

Došli smo u situaciju - vi perite ruke, ali prvo da vam isperemo mozak, rekla je Suša.

Ona je na pitanje Antonele Rihe, koja je moderator debate na platformi Zoom, o kovanici premijerke Ane Brnabić "tajkunski mediji", istakla da je bezobrano govoriti tako o Danasu, čiji su novinari jedva postali vlasnici tog lista, a u tu kategoriju ne staviti Pink i Željka Mitrovića koji iznajmljuje jahte, helikoptere, filmske studije. Ili ne zna šta su tajkunski mediji ili svjesno laže, konstatovala je ona i istakla da je tokom vanrednog stanja zbog ponašanja vlasti prema medijima reagovala i Evropa, koja je inače prilično spora u svemu.

To je ovdje državni projekat - da se guši sloboda medija i sve nezavisne institucije, rekla je Suša i ocijenila da, iako Regulatorno tijelo za elektronsko medije ne radi svoj posao, radi Biro za društvena istraživanja.

"Za 15 dana marta u dnevnicima Aleksandar Vučić imao 14.219 sekundi, opozicija 112 sekundi, Savez za Srbiju 87 sekundi. Šta je narod mogao da čuje - samo ono što kaže Vučić".

Ona je ocijenila da je veoma opasno targetiranje opozicije da je "za koronu", podsjećajući šta se dogodilo 1999. godine sa Slavkom Ćuruvijom, koji je poslije slične kampanje ubijen.

Da se ne pravimo ludi, svi nezavisni mediji su meta ove bahate vlasti koja šalje pse, medijske čuvare da se obračuvaju sa kolegama, rekla je Suša.

Ona je ocijenila i da je opozicija postala nevidljiva u vanrednom stanju, ali da su poštovali sva pravila i imali su vrlo konstruktivne prijedloge da se obuzda koronavirus.

Mislim da će situacija biti još gora, ako Evropa ne napravi pritisak na ovu vlast. Mi treba da zahtjevamo da sve relevante političke opcije imaju svoje vrijeme predstavljanja u medijima, uključujući i one koji su za bojkot izbora, da bi građani saznali zašto su za tu odluku, rekla je Suša.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...