GORI NA BLISKOM ISTOKU: Snage Vlade nacionalnog jedinstva Libije izvele silovite zračne napade na Haftarove trupe, dolazi do preokreta…

Snage međunarodno priznate Vlade nacionalnog jedinstva Libije izvele su šest zračnih napada na vojni konvoj snaga Khalife Haftara južno od Tripolija, saopćio je lokalni zvaničnik rano u petak, javlja Anadolija

  • Svijet

  • 01. Maj 2020  01. Maj 2020

  • 0

”Naše snage su izvele šest zračnih napada na naoružani konvoj milicije Haftara“, saopćio je vojni glasnogovornik Vlade nacionalnog jedinstva Mohammed Qanunu.

Sabha povlači podršku Haftaru

U saopćenju press centra Operacije ”Vulkan bijesa”, koju vodi Vlada nacionalnog jedinstva, navodi se kako je operacije izvedena na putu između Kariyyata i Nesme, nedaleko od doline Mersit.

U saopćenju nisu objavljeni dodatni detalji.

Ujedno, stanovnici grada Sabhe, smještenog 750 kilometara južno od Tripolija u zajedničkoj izjavi saopćili su kako se povlače iz podrške Haftaru te saopćili kako podržavaju Vladu nacionalnog jedinstva.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...