ZA VERBALNO, SPREMNI: Plenković i Jandroković napali Milanovića zbog odlaska s obilježavanja Bljeska

"Naravno da niko nije znao da će doći s tim majicama. Svi koji su dali život za Hrvatsku imaju moje poštovanje, pa tako i pripadnici HOS-a", kazao je premijer.

  • Regija

  • 01. Maj 2020  01. Maj 2020

  • 2

Incident u Okučanima gdje je predsjednik Zoran Milanović otišao s obilježavanja obljetnice vojne operacije Bljesak zbog napisa "Za dom spremni" komentirali su premijer Hrvatske Andrej Plenković i predsjednik sabora Gordan Jandroković.

Upitan da komentira odlazak predsjednika Milanovića zbog incidenta s natpisom ZDS na majici HOS-a, Plenković se vratio na Milanovićevu izjavu iz Okučana o ploči s natpisom "Za dom spremni".

"Shvatio sam to, kratko smo porazgovarali, minutu. Njemu je očito neko javio da neki od učesnika ima majicu s grbom HOS-a, to je njegova odluka... Vidjeli ste da je prije nekoliko dana u Jasenovcu za onu ploču koja više nije tamo, a koja je premještena, rekao da ju treba baciti. Nikada od bilo koga od nas ovdje nećete čuti da ploču s imenima branitelja koji su poginuli za Hrvatsku treba baciti", rekao je Plenković, a prenosi N1.

"Naravno da niko nije znao da će doći s tim majicama. Svi koji su dali život za Hrvatsku imaju moje poštovanje, pa tako i pripadnici HOS-a", kazao je premijer.

"Razlika koju radimo na ovaj način, dakle ovo što je predsjednik napravio, nije dobro jer došli smo odati počast poginulima. Vidite ovu 51 kocku koja je ovdje iza vas, mi smo došli zbog tih ljudi. Mi smo ovdje i uime institucija", rekao je Plenković.

Plenković je kazao kako se njegova vlada jasno odredila oko ZDS-a.

"Vijeće koje smo osnovali za suočavanje s prošlošću je iznjedrilo dokument koji vrlo precizno identificira trenutke u kojima se ističu neka obilježja koja su korištena u Domovinskom ratu, a to su komemoracije i trenuci u kojima se prisjećamo žrtava", ističe.

"Prema hrvatskim braniteljima iskazujemo najdublje poštovanje", kazao je premijer.

Jandroković još direktnije napao Milanovića

I predsjednik sabora Jandroković je napao Milanovića i njega okrivio za to što se dogodilo.

"Žao mi je zbog situacije, što je predsjednik napustio ovo mjesto. Mislim da to nije bilo u redu i nije bilo primjereno. Svojom je izjavom u Jasenovcu ponovno otvorio ideološke prijepore", rekao je predsjednik sabora Gordan Jandroković.

"Ovdje smo dužni pokazati poštovanje prema braniteljima, nije korektno ni fer prenositi odgovornost na organizatora. Razlike čuvajmo za neka druga mjesta. On je ničim izazvan u Jasenovcu neprimjereno govorio o braniteljima. Ne znam zašto ima potrebu otvarati ideološke prijepore koje smo imali u prošlosti", rekao je, a prenosi N1.

"Odgovornost je na predsjedniku Republike. Za mene je to činjenica", kaže Jandroković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...