TUŽAN KRAJ JEDNOG OD NAJPOPULARNIJI RENAULTOVIH MODELA: Francuska kompanija gasi proizvodnju modela koji je promijenio sve…

Prodaja im posljednjih deset godina u Evropi značajno pada

  • Auto

  • 02. Maj 2020  

  • 0

Laurens van den Acker, šef dizajna francuskog proizvođača automobila Renault, izjavio je u razgovoru za portal AutoExpress da bi njihov popularni model Megane mogao biti pred gašenjem.

U Renaultu rade na velikom osvježavanju ponude koja će uključivati sve više elektrificiranih, ali i potpuno električnih modela. Fokus dizajnera i inženjera u razvoju tako je okrenut novim tehnologijama i modelima vozila, pa kompanija sada razmatra u cijelosti ukinuti liniju Meganea i sve resurse namijenjene njegovom razvoju također preusmjeriti negdje drugdje.

Kad električna vozila počnu ulaziti u ponudu, neki od starih modela morat će neizbježno iz nje izići jer Renault ne želi trošiti novac na paralelni razvoj tolikog broja vozila.

Van der Acker pojašnjava da se Megane nalazi u segmentu koji je pod najvećim pritiskom i u kojem nema budućnosti za vozila koja nisu električna.

Renault Megane predstavljen je još 1995. godine i do sada je doživio četiri velika redizajna. Prodaja im posljednjih deset godina u Evropi značajno pada. Sa preko 465.000, 2010. godine, prošle je godine zabilježeno tek nešto manje od 210.000 prodanih primjeraka.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...