ONI SU KORONA PROFITERI: Jedna mobilna aplikacija ima više od 2 milijarde preuzimanja, ovo nije uspjelo WhatsAppu, Instagramu i Messengeru…

Samo u posljednjem kvartalu koji je završio 31. marta aplikacija je putem App Storea i Google Playa preuzeta 315 miliona puta

  • HiTec

  • 02. Maj 2020  

  • 0

Popularna aplikacija za stvaranje kratkih video zapisa TikTok i dalje bilježi uspjehe. Prema istraživanju analitičke kompanije Sensor Tower, TikTok aplikacija je u cijelom svijetu putem Play Storea i App Storea preuzeta više od 2 milijarde puta.

Samo u posljednjem kvartalu koji je završio 31. marta aplikacija je putem App Storea i Google Playa preuzeta 315 miliona puta.

Ističe se kako su Kina, SAD i Indija dali najveći obol što se tiče preuzimanja aplikacije.

TikTok je prva aplikacija izvan kruga Facebookovih aplikacija (WhatsApp, Instagram i Messenger) koja je probila granicu od 2 milijarde preuzimanja od januara 2014. godine kada je Sensor Tower počeo s analizom mobilnih aplikacija. Pritom valja naglasiti i Gmail te YouTube aplikacije s više od 5 milijardi preuzimanja, no one dolaze predinstalirane na većini Android uređaja.

Osim velikog broja preuzimanja TikTok bilježi i porast prihoda, korisnici su putem te aplikacije potrošili 456,7 miliona dolara, u odnosu na 175 miliona prije pet mjeseci. Najviše otpada na korisnike iz Kine (oko 72,3%), dok su korisnici iz SAD-a potrošili oko 86,5 miliona dolara.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...