NEVIĐENA GLUPOST SLAVNOG MILIJARDERA: Evo kako je jednim potezom izgubio 14 milijardi dolara…

Osnivač kompanije "Tesla" Elon Musk "obrisao" je 14 milijardi dolara vrijednosti preduzeća nakon što je "tvitao" da je njegova cijena previsoka

  • Ekonomija

  • 02. Maj 2020  

  • 0

Muskov „tvit“ je također smanjio tri milijarde dolara njegovog udjela u "Tesli", pošto su se investitori odmah povukli iz kompanije, prenosi BBC.

"Teslina cijena akcija je previsoka po mom mišljenju", napisao je u jednom od nekoliko „tvitova“, među kojima su i oni u kojima se zavjetuje da će prodati svoj imetak.

U drugom „tvitu“ objavio je da je njegova djevojka ljuta na njega, dok je jedan „tvit“ jednostavno glasio: "Bijes, bijes protiv umiranja svjetlosti svijesti."

"Wall Street Journal" objavio je da je milijarder negirao da je „tvit“ o cijeni akcija "Tesle" bio šala.

Cijena "Teslinih" akcija porasla je ove godine, podižući vrijednost proizvođača električnih automobila na blizu 100 milijardi dolara, što bi Musku moglo da donese bonus isplatu od nekoliko stotina miliona dolara.

Muskovi ironični komentari svakako zadaju glavobolje investitorima i utiču na cijene dionica, a ovo nije prvi put da se milijarder "igra" na ovaj način.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...