MNOGI SU SE NAŠLI U SLIČNOM PROBLEMU, ALI IMAMO RJEŠENJE: Evo kako riješiti problem ukoliko vaš pametni telefon ne šalje SMS poruke…

Kad se pojave problemi sa slanjem tekstualnih poruka s uređaja s Android operativnim sistemom, ovo su trikovi koje trebate prve isprobati

  • HiTec

  • 03. Maj 2020  

  • 0

Ponovno pokrenite pametni telefon

Pri ponovnom pokretanju smartfona nemojte koristiti standardnu metodu (kad pritisnete i držate dugme Lock tri sekunde pa kucnete Power off) već pritisnite i držite zajedno dugme Lock i tipku za stišavanje sve dok se uređaj ne resetira.

Potražite softverske nadogradnje

Ako ponovno pokretanje ne pomogne, pogledajte ima li novih softverskih nadogradnji koje bi mogli instalirati i tako riješiti problem.

Otvorite aplikaciju Settings, pa idite na Software Update. Ako ima novih nadogradnji, instalirajte ih. Moguće je kako će neka od njih riješiti problem.

Obrišite cache u aplikaciji Messages

Idući korak je čišćenje cachea u aplikaciji Messages.

-Otvorite aplikaciju Settings

-Skrolajte do Apps i kucnite

-Kucnite aplikaciju Messages

-Kucnite Storage

-Kucnite Clear Cache

Provjerite karticu SIM

Ako sve dosad nije uspjelo riješiti problem, prije nego što odnesete smartphone na servis provjerite je li SIM kartica postavljena ispravno. Izvadite je i provjerite blokira li nešto kontakt s ostatkom uređaja, kao i je li postavljena ispravno.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...