GOTOV JE; OTKRIVENA POZADINA DRAŠKOVIĆEVOG UDARA NA DODIKA: Knez prebacio na rafalnu paljbu po Dodiku uz podršku Vučića…

Novi blog Nebojše Vukanovića prenosimo u cijelosti

  • Mini market

  • 04. Maj 2020  04. Maj 2020

  • 2

Piše: NEBOJŠA VUKANOVIČ

Nakon početnog ispitivanja snaga i manjih koškanja, rat hercegovačkog knjaza Rodoljuba Draškovića i Milorada Dodika rasplamsao se svom žestinom, a gostovanjem u emisiji Crno na bijelo na BN televiziji Drašković je pokrenuo pravi „Blickrig“ i munjevito napao Dodika, koga je teško optužio da vodi pogrešnu politiku, da je populista i demagog koji vodi Republiku Srpsku u propast i da treba da se povuče i odstupi sa vlasti poslije 20 godina.

alt

Nakon prvog napada hercegovačkog knjaza, Dodik je prvi put sletio u Hercegovinu od početka pandemije, ne da bi vidio kako je stanje oboljelih i zdravstvenih ustanova  već da bi dao zadatke svojim čaušima kako da uzvrate i okupe privrednike koji trebaju napasti Draškovića. Da bi sakrio pravi razlog iznenadne posjete Hercegovini, Dodik je sa Lukom obišao manju parcelu gdje se sadi krompir i poručio Hercegovcima da uzoru sve livade jer je pred nama teška i gladna godina.

alt

ATV, RTRS i ostali dvorski mediji odmah su krenuli u kontraudar i napali Draškovića da je veliki poreski dužnik i da njegova Industrija alata duguje više od 15 miliona maraka poreza, ali Luka i hercegovački SNSD nisu rekli ni jednu riječ kojom bi branili šefa Partije i napali knjaza, koga su lani krunisali!? Nakon večerašnje serije snažnih udaraca, jer gotovo sa smo knez i ja postali istomišljenici, sigurno je da Dodik neće sjediti skrštenih ruku i da će izdati Direktivu za kontranapad. Najzanimljivije u svemu je glasno ćutanje gen-sek SNSD-a Luke Petrovića, koji je desna ruka i Draškovićev zamjenik u UGIP-u, Udruženju građana i privrede Hercegovine, koji nijednom riječju nije branio Dodika, a što je još zanimljivije knez nikada nije javno  napao Luku i iznio optužbe!?

alt

Takođe Drašković je sinoć jasno poručio, čitajući između redova, da ima punu podršku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, sa kojim je nedavno razgovarao, što njegovom napadu daje posebnu težinu.

alt

Rođeni  Lukin  brat Rade Petrović je veoma blizak porodici Vučić, visoki je funkcioner SNS-a i predsjednik Vučićeve stranke na Čukarici, dugi niz godina je radio skupa sa Vučićevim ocem Anđelkom u Narodnoj banci Srbije, i možda Draškovićev napad ima dublju pozadinu. Treba imati u vidu da je Luka postao gen-sek SNSD-a jer je preko brata Rade uspio da pomiri Dodika i Vučića, koga je lider SNSD-a nazivao pobačajem radeći kampanju Borisu Tadiću.

alt

Luka je uvijek napredovao u karijeri skidajući glave pokroviteljima i gazeći preko leševa svojih mentora, a to najbolje zna bivši predsjednik GO SNSD Trebinje i direktor HET-a Marko Mitrović, kome je Luka zabio nož u leđa i skinio glavu da bi postao poslanik 2014. i preuzeo Gradski odbor, HET, Elektroprivredu RS. .  Možda je Luka toliko ojačao da misli da uz pomoć Draškovića i Vučića može skinuti Dodika i preuzeti SNSD, postati kalif umjesto kalifa!?

alt

Znam da je Luka već duže vremena veliki teg za Dodika, i da je odmah poslije ukidanja vanrednog stanja planirao da ga smijeni, prvo sa funkcije gen-seka Partije a potom da ga ukloni i iz Elektroprivrede RS, ali je pitanje hoće li ga možda prepredeni i podmukli Luka iznenaditi i preduhitriti iznenadnim prvim udarom!?

I Rajko Dukić, koji je sa Biljanom Plavšić doveo Dodika na vlast 1998. godine, okrenuo je ćurak naopako i počeo žestoko da napada srce sistema preko Prointera, prijavljuje RAK-u i tuži ATV, a znajući koliko je on blizak starim službama bezbjednosti, domaćim i stranim, vjerujem da ništa nije slučajno. Polako kormilari i glavni veslači napuštaju dotrajali, zahrđali i izbušeni brod koji tone, što je jasan pokazatelj da je svetlo na kraju tunela sve bliže, i da se munjevito približava kraj ere Milorada Dodika i nakaradnog sistema koji je stvorio.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...