POMPEO ŠOKIRAO SVIJET: "Postoje značajni dokazi da je virus izašao iz kineskih laboratorija u Wuhanu"

Američki državni tajnik Mike Pompeo izjavio je u nedjelju da postoje "značajni dokazi" da je koronavirus nastao u kineskom laboratoriju

  • Svijet

  • 04. Maj 2020  

  • 0

"Postoje značajni dokazi da je virus izašao iz kineskih laboratorija u Wuhanu", izjavio je Pompeo gostujući u emisiji "This Week" televizijske kuće ABC. Koronavirus se pojavio prošle godine u Kini i do sada je od njega preminulo oko 240.000 ljudi širom svijeta, od čega više od 67.000 u SAD-u.

"Najbolji stručnjaci za sada misle da je virus proizvod čovjeka. Nemam  razloga ne vjerovati u to", kazao je Pompeo. 

Njegova izjava tako osporava tvrdnje američke obavještajne agencije koja je u četvrtak objavila izvještaj u kojem stoji "da je postignut široki znanstveni konsenzus" kako koronavirus nije proizvod čovjeka.

Pompeo je u četvrtak izjavio kako se ne zna je li virus izašao iz Instituta za virologiju u Wuhanu ili je došao s tržnice mesa ili od negdje drugdje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...