POTVRĐENO IZ PREDSJEDNIŠTVA BiH: Danas prvi sastanak političke radne grupe, evo čime će se baviti...

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je na redovnoj sjednici, održanoj 28. aprila, u dogovoru s predstavnicima iz Evropske unije pokrenulo inicijativu s ciljem pokretanja reformskih procesa u BiH i realizacije 14 prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije

  • Politika

  • 04. Maj 2020  

  • 0

S tim u vezi dogovoreno je formiranje političke radne grupe koja će biti zadužena da procesi unutar BiH idu naprijed i da se postigne što je moguće širi konsenzus.

Tu grupu činit će predsjedavajući i članovi Predsjedništva BiH, predsjedavajući i dva zamjenika predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, predsjedavajući i dva zamjenika Predstavničkog i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Kako je ranije izjavio predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović radi se o širokom političkom tijelu koje će se sastajati u zgradi Predsjedništva BiH i prema potrebi pomagati u rješavanju određenih pitanja.

Prvi susret te grupe najavljen je za danas u 13 sati, potvrđeno je Feni u Predsjedništvu BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...