IMA NEKA TAJNA VEZA: Konakovićev Katica vraća se na mjesto šefa Kabineta Dodikovog Tegeltije

Bivši ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica je, nakon smjene prošlog saziva Vlade, pronašao novi angažman, prenosi Faktor.

  • Vijesti

  • 04. Maj 2020  04. Maj 2020

  • 2

Katica se vratio na mjesto šefa Kabineta predsjedavajućeg Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) Bosne i Hercegovine Milana Tegeltije.

- On se po Zakonu vraća na poziciju sa koje je imenovan – potvrdio je Tegeltija za Faktor.

Upravo je sa pozicije šefa Tegeltijinog kabineta Katica imenovan za ministra unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, a na prijedlog Naroda i pravde.

Iako su iz Naroda i pravde isticali da Katica formalno nije član te stranke, indikativno je da je on u proteklom periodu aktivno učestvovao u stranačkim manifestacijama. Zanimljivo je također da su upravo kadrovi Naroda i pravde, a naročito šef te stranke Elmedin Konaković, u javnim istupima glasni kritičari stanja u bh. pravosuđu.

Katica je rođen je 1975. godine. Diplomirao je na Fakultetu kriminalističkih nauka, a magistrirao na Pravnom fakultetu u Sarajevu.

Prije nego što je počeo raditi kao Tegeltijina "desna ruka", bio je angažiran u Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova kao savjetnik ministra za poslove policije od 2007. do 2010. godine. Od 2004. do 2006. godine radio je kao glasnogovornik Državne agencije za istragu i zaštitu BiH. Šef odsjeka za odnose s javnošću MUP-a Zeničko-dobojskog kantona bio je od 2003. do 2004. godine, gdje je, prije te dužnosti, obavljao posao inspektora kriminalističke policije.

(Faktor.ba/SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...