KONAČAN KRAJ STAROG RIVALA „ŽELJE“ I „SARAJEVA“: Jedan od najvećih balkanskih klubova pred gašenjem!

Oni su najtrofejniji klub u državi sa čak 26 titula prvaka

  • Sport

  • 05. Maj 2020  

  • 0

Bugarski mediji pišu da je Levski iz Sofije pred gašenjem. Jedan od najvećih balkanskih klubova je u veoma teškoj situaciji i u narednih deset dana mu prijeti bankrot.

Sportal navodi da su generalni direktor Pavel Kolev, sportski diretkror Ivaylo Petkov i trener Petar Hubchev već podnijeli ostavke koje će zvanično biti prihvaćene 13. maja.

Interesantno da Hubchev još do januara radi bez plaće. Njih trojica su u dogovoru odlučili da odstupe sa svojih pozicija kako dodatno ne bi štetili klupskoj kasi.

Ukoliko najtrofeniji bugarski klub, sa čak 26 titula prvaka, uskoro ne pronađe investitora bit će prekinuta bogata tradicija koja traje od 1914. godine.

Levski je poznat i ljubiteljima bh. fudbala. U periodu poslije agresije u kvalifikacijama za Ligu prvaka igrao je protiv Željezničara, dok je za plasman u Europa ligu prije nekoliko godina razigravao sa Sarajevom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...