ŠEPIĆ U PANICI: "Centralna izborna komisija hitno da raspiše lokalne izbore u BiH…"

Glavni odbor Nezavisnog bloka održao je online sjednicu na kojoj je pozvao Centralnu izbornu komisiju (CIK) da bez odlaganja raspiše lokalne izbore u našoj zemlji

  • Politika

  • 07. Maj 2020  

  • 1

"Svjesni da će vladajuća kasta pokušati sve da nakon brojnih afera odgodi izbore, NB poziva javnost, medije, civilno društvo i političke stranke opozicije da insistiramo na održavanju izbora u oktobru ove godine. Također, pozivamo prijatelje BiH iz EU i Sjedinjenih američkih država da nam pomognu da konačno dobijemo elektronsko glasanje, mogućnost skeniranja glasačkih listića i fer i poštene izbore u kojima će odlučivati birači, a ne korumpirane strukture u izbornim komisijama i brojači.

Glavni odbor podržao je aktivnosti izabranih predstavnika Nezavisnog bloka, posebno one koje se odnose na ukidanje karantina za građane BiH koji dolaze iz inostranstva, kao i proaktivno učešće našeg zastupnika Amera Obradovića sa amandmanima i idejama u vezi ublažavanja ekonomskih posljedica koje je Novalićeva vlada nažalost odbila.

Podržan je i zahtjev naše zastupnice u Parlamentu BiH Aide Baručije za usvajanjem Zakona o kontroli i nadzoru javnih nabavki u vremenu koronavirusa i drugim vanrednim okolnostima, te inicijativa kojom je zajedno sa parlamentarcima iz opozicije zatražila smjenu ministra Košarca zbog korona-derneka.

Glavni odbor je istakao zadovoljstvo prijemom novih članova NB-a širom Bosne i Hercegovine, što potvrđuje da je principijelna politika, častan i odgovoran pristup, kao i jasan otpor vladajućoj etno-nacionalnoj oligarhiji - izbor bolje, poštenije i uspješnije Bosne i Hercegovine", stoji u saopćenju Nezavisnog bloka.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...