„LEGITIMNI“ ČOVIĆ OTKRIO KARTE: Predsjednik HDZ-a BiH zbog ovoga nije došao u Sarajevo, svjesno je opstruirao rad ad-hoc komisije…

Čović je kazao i da su hrvatski politički zvaničnici bili i ostali istinski i ključni predvodnici evropskog puta BiH

  • Politika

  • 07. Maj 2020  07. Maj 2020

  • 1

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je da hrvatski predstavnici nisu učestvovali na sastanku ad hoc tijela za odgovor EU jer trenutni saziv Predsjedništva BiH ne ispunjava kriterije konstitutivnosti i legitimnosti predstavljanja u skladu sa Ustavom i pozicijom hrvatskog člana.

Čović je istakao da su hrvatski politički zvaničnici bili i ostali istinski i ključni predvodnici evropskog puta BiH.

"Mehanizam koordinacije, na čijem se uspostavljanju dugo i naporno radilo, tijelo je koje odgovara na sva pitanja koja su pred BiH. Zakone treba mijenjati i prilagođavati u Vijeću ministara i Parlamentarnoj skupštini, koji i jesu u njihovoj jasnoj nadležnosti", rekao Čović za "Dnevni avaz", podsjećajući da hrvatski predstavnici aktivno učestvuju u radu ovih institucija.

Govoreći o raspodjeli novca od Međunarodnog monetarnog fonda, Čović je naveo da "ne stoje uvredljive i neutemeljene optužbe na račun Vijeća finansija u Savjetu ministara Vjekoslava Bevande".

"Bevanda je krajnje korektno odradio ovaj dio posla, sve vrijeme poštujući zakon, ali i dogovor", naglasio je lider HDZ-a i dodao da se sada nude vaninstitucionalna rješenja, na šta predstavnici ove stranke neće pristati.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...