UŽAS NA BLISKOM ISTOKU: U napadima Haftarovih snaga na Tripoli izginuli civili, među ranjenima ima i djece…

Libija je poprište duboke političke i sigurnosne krize još od 2011. godine kada je s vlasti svrgnut i ubijen Muammar al-Gaddafi

  • Svijet

  • 07. Maj 2020  

  • 0

Najmanje pet civila je poginulo u dva napada koje su u srijedu na glavni grad Libije Tripoli izvele nelegitimne militantne snage koje predvodi Khalifa Haftar.

Amin al-Hashimi, savjetnik za odnose s javnošću u Ministarstvu zdravstva, kazao je da su Haftarove militanti granatirali naselja na jugu Tripolija.

Potvrdio je da je u raketnim napadima poginulo pet, a ranjeno 27 civila, uključujući i djecu.

Na društvenim mrežama objavljene su fotografije i video snimak na kojem se vidi požar na mjestu napada, prenosi Anadolu Agency (AA).

Libija je poprište duboke političke i sigurnosne krize još od 2011. godine kada je s vlasti svrgnut i ubijen Muammar al-Gaddafi.

Vlada nacionalnog jedinstva Libije sa sjedištem u Tripoliju ima podršku Ujedinjenih naroda i međunarodne zajednice, dok Haftara iz Tobruka podržavaju Egipat i Ujedinjeni Arapski Emirati.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...