DARIJA KISIĆ-TEPAVČEVIĆ ZABORAVILA NA BOSNU I HERCEGOVINU: „Treba razmišljati i o studentima iz Republike Srpske…“

Članica Kriznog štaba Vlade Srbije za borbu protiv virusa korona Darija Kisić-Tepavčević izjavila je danas da još nije tačno definisano kada će i kako biti otvorena granica Srbije, ukazavši da treba razmišljati i o studentima iz Republike Srpske i Crne Gore

  • Regija

  • 07. Maj 2020  

  • 7

Tepavčević je rekla da otvaranje granice ne zavisi samo od Srbije i da je potreban konsenzus sa drugim državama koje su donosile različite preporuke.

Ona je za RTS rekla da će 18. maja biti otvoreni aerodromi i da će se tada vidjeti kakva će biti situacija sa putnicima koji dolaze u Srbiju.

Ona je istakla da treba razmisliti o mogućnosti otvaranja nekih graničnih prijelaza prema susjednim zemljama jer će u Srbiju, kako je rekla, zbog nastavka rada fakulteta dolaziti mnogo studenata iz Crne Gore i Republike Srpske.

Ona je navela da je aktivnost virusa korona u Srbiji "definitivno oslabila", ali da je virus i dalje prisutan, te da svi treba da se pridržavaju mjera i savjeta ljekara.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...