OBAMA ŽESTOKO NAPAO TRUMPA: "Ovo nije upravljanje krizom, ovo je haotična katastrofa"!

Bivši američki predsjednik Barack Obama ocijenio je da je način na koji njegov nasljednik u Bijeloj kući Donald Trump upravlja koronakrizom "krajnje haotična katastrofa", izvijestili su u subotu američki mediji.

  • Svijet

  • 09. Maj 2020  

  • 0

 

Tu oštru kritiku, njegovu do sada najeksplicitniju, bivši demokratski predsjednik je izrekao u petak navečer tokom polusatnog telefonskog razgovora s bivšim suradnicima svoje vlade, čiju snimku je pribavio Yahoo News.

Barack Obama je posebno spomenuo da je bitno izabrati dobre čelnike za slučaj javnozdravstvene krize i pozvao je svoje bivše suradnike da se uključe u kampanju Joea Bidena, njegovog bivšeg potpredsjednika i demokratskog kandidata, iako još neformalnog, za predsjedničke izbore u novembru.

Obama je već ranije spomenuo da je republikanski milijarder "odbacio upozorenja" o opasnostima izbijanja pandemije.

Donalda Trumpa njegovi kritičari optužuju da je najprije minimalizirao prijetnju Covida-19, a zatim davao kontradiktorne i zbunjujuće upute, između poziva na oprez i nestrpljivosti da se pokrene ekonomija.

Obama je ponovio da je važno podržati njegovog bivšeg potpredsjednika i najavio da će se intenzivno uključiti u Bidenovu kampanju.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...