SIN RATNOG ZLOČINCA IZ KALINOVIKA ZABRINUT ZA OCA: „Ratku Mladiću se drastično pogoršalo stanje nakon operacije…“

Postoje indicije da se krvna slika ratnog zločinca Ratka Mladića, koji je nedavno operiran u Hagu, drastično pogoršala, čak toliko da je možda i životno ugrožen, rekao je njegov sin Darko Mladić

  • Društvo

  • 11. Maj 2020  11. Maj 2020

  • 1

"Nemamo još zvaničnu medicinsku dokumentaciju o tome, ali je informacija nesporna. Krvna slika mu je gora nego ikada", rekao je Darko Mladić za "Večernje novosti".

"Nije nam jasno šta se dešava, jer je pritvorska medicinska služba sve vreme tvrdila da ima pozitivan trend posle operacije i da mu se stanje sa krvnom slikom poboljšava", rekao je Darko Mladić.

"Na osnovu tih rezlutata, naši lekari smatraju da je Ratku neophodna transfuzija krvi, ali mu je doktori tamo nisu davali. Nemamo nikakve informacije ni da li su mu davali lekove protiv anemije, iako mu konstantno već mesecima krvna slika nije dobra. Gvožđe mu je strahovito nisko", naveo je on.

On je istakao da je odbrani rečeno da je operacija uklanjanja beningnog tumora sa debelog crijeva hirurški dobro urađena.

"Međutim, mi ne vidimo nikakvo poboljšanje po tom pitanju u odnosu na pre. A operacija je isforsirana i urađena usred epidemije virusa korona sa velikim rizikom i zbog virusa, ali i zbog njegove loše krve slike", rekao je Mladić junior.

On je naveo da je sud, iako je generalovo stanje daleko od dobrog, odredio da se sredinom juna održi javna rasprava po žalbama na prvostepenu presudu.

"Čudna nam je ta ideja da se postupak nastavi, a da se zbog epidemije nije sve vratilo u normalu. U Holandiji su na snazi razne restrikcije", rekao je on.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...