GIGGS OBJASNIO BECKHAMOV TRANSFER U REAL: "Njih dvojica su se svađala svake sedmice"

David Beckham prešao je iz Manchester Uniteda u Real Madrid u ljeto 2003. za 37 miliona eura i taj je transfer na prvu mnoge šokirao.

  • Sport

  • 11. Maj 2020  11. Maj 2020

  • 0

Kasnije su počeli curiti detalji kako se Beckham i menadžer Sir Alex Ferguson nisu naročito slagali, a da je tu bilo vatre potvrdio je i Ryan Giggs koji je igrao za United od 1990. do 2014.

"Razlozi su bili nogometni. To je bilo da bi se netko drugi doveo ili jer neki igrač gubi sposobnosti. Jednostavno dođe vrijeme za to", ispričao je Velšanin pa potvrdio da su se Beckham i Ferguson posvađali puno puta.

"Svaki tjedan su se svađali, postalo je to i previše za sve. Tada je došlo vrijeme da se udalje jedan od drugog."

Čak se i pisalo da su se fizički sukobili, no to Giggs nije potvrdio.

Beckham je od 1992. do 2003. igrao za United te jednu sezonu (1995.) na posudbi u Prestonu. Iz Uniteda je otišao u Real Madrid, potom u LA Galaxy iz kojeg je išao na dvije posudbe u Milan.

Karijeru je 2013. završio u PSG-u, za Englesku je odigrao 115 utakmica i zabio 17 golova.

VIDEO: Svi Beckhamovi golovi za Real Madrid

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...