„DRAGA BRAĆO…“: Biskup Franjo Komarica uputio poziv na duhovno ujedinjenje s vjernicima svih religija u BiH…

Biskup Franjo Komarica uputio je jučer poziv župnicima i upraviteljima župa na duhovno ujedinjenje u Dan molitve, posta i djela ljubavi 14. maja, koji prenosimo u cijelosti

  • Društvo

  • 13. Maj 2020  13. Maj 2020

  • 0

"Draga braćo župnici i upravitelji župa,

Tajništvo naše Biskupske konferencije proslijedilo nam je dokument iz Apostolske nuncijature u Sarajevu o želji pape Franje, izražene u nedjelju, 3. svibnja 2020., da se i članovi Katoličke crkve 14. svibnja ove godine duhovno ujedine s vjernicima svih religija u Dan molitve, posta i djela ljubavi, 'kako bismo zamolili Boga da pomogne čovječanstvu da prebrodi pandemiju koronavirusa".

Papa je još 12. travnja o. g. poručio kako "ovo nije vrijeme ravnodušnosti, egoizma i podjela, jer čitav svijet trpi i mora se ponovno ujediniti u suočavanju s pandemijom".

Potaknuti tim riječima, a i prije njih, članovi naše biskupijske zajednice bili su pozvani da svakodnevno mole i rade na tu nakanu.

I ovaj put ćemo rado poslušati Svetog Oca i potaknuti sve članove naše biskupijske (a Vi – svoje župne zajednice) da se u četvrtak, 14. svibnja 2020., svjesno i dragovoljno ujedine pred Bogom sa mnoštvom drugih vjernika u življenju općih vrijednosti molitve, posta i djela ljubavi kao "svjedočanstva veličine vjere u Boga koji ujedinjuje podijeljena srca i uzdiše ljudski duh".

Neka dobri Bog usliše naše molitve, milostivo pogleda naš post i djela ljubavi i neka nas sve blagoslovi", stoji u pozivu biskupa Franje Komarice.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...