DRAMA U CRNOJ GORI NAKON HAPŠENJA SVEŠTENIKA: Policija razbila blokadu puta; Uhapšeni i srpski poslanici u Skupštini (VIDEO)

Nekoliko osoba uhapšeno je na blokadi regionalnog puta Berane - Andrijevica nakon intervencije policije, piše RTCG, prenosi "Pobjeda.me"

  • Regija

  • 13. Maj 2020  13. Maj 2020

  • 4

Mještani Andrijevice započeli su blokadu u mjestu Slatina zbog hapšenja sveštenika Srpske pravoslavne crkve i episkopa Joanikija.

Građani Andrijevice od 11 sati drže u blokadi magistralni put Berane – Andrijevica – Plav. Formirana je kolona automobila  u dužini od jednog kilometra. Na mjesto blokade puta stigli su i pripadnici policije, a u međuvremenu je propušteno jedno vozilo Hitne pomoći.

Građani su poručili da su se na taj potez odlučili u znak protesta protiv hapšenja sveštenika i vladike Joanikija.

Ubrzo je, međutim, uslijedila i intervencija policije i uhapšeno je više osoba. Na taj način je razbijena blokada koju su mještani Andrijevice započeli oko 11 sati u mjestu Slatina zbog hapšenja sveštenika Srpske pravoslavne crkve i episkopa Joanikija.

Nešto kasnije, podgorička policija podnijela je krivične prijave protiv poslanika Demokratskog fronta Andrije Mandića, Predraga Bulatovića i Milana Kneževića zbog sumnje da su izvršili krivično djelo pozivanje na otpor.

Kako navode iz Uprave policije, Mandić je prilikom svog izlaganja u plenarnoj sali Skupštine pozivao građane da se okupe u što većem broju na litiji u Nikšiću 12. maja 2020. godine.

- Poslanik M. K. zahtijevao je u svom izlaganju od mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija da, takođe, pozove građane da se okupe na litiji u Nikšiću u što većem broju. Osim toga, i poslanik P. B. je prilikom svog izlaganja 7. maja pozvao mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija, kao i Episkopski savjet, da nastave s litijama. Na ovaj način su, kako se sumnja, A. M., M. K. i P. B. izvršili krivično djelo pozivanje na otpor i kao i na nepoštovanje Naredbe Ministarstva zdravlja o zabrani okupljanja - navodi se u saopćenju. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...