ZAŠTO JE BOBAN DAO INTERVJU SRBIJANSKOJ TELEVIZIJI ZA VELIKU GODIŠNJICU? Legendarni kapiten objasnio šta se tačno dogodilo...

Opet o godišnjici jedne utakmice koja nije odigrana

  • Sport

  • 15. Maj 2020  15. Maj 2020

  • 1

Jučer se u medijskom eteru pojavio intervju koji je Zvonimir Boban dao srbijanskoj Novoj televiziji povodom 30 godina od nikada odigrane utakmice između Dinama i Crvene zvezde.

"Ne kajem se ni zbog čega. Ja sam samo želio slobodu protiv jednog režima, jedne nepravde koja je bila evidentna na stadionu, kao nikada prije na velikoj sceni, u dugogodišnjoj patnji i nemogućnosti izreći ono što jest. To je nošeno u meni, to je bilo u meni, ali tako se osjećalo i tisuće drugih ljudi", rekao je između ostalog Boban u razgovoru za srbijansku Nova televiziju.

Bilo je jako čudno da je Boban u ovakvoj prilici odlučio dati intervju srpskom, a ne nekom hrvatskom mediju:


- Riječ je o intervjuu koji sam dao još prije više od tri godine, povodom premijernog prikazivanja filma o Čileancima pa je sada dio tih izjava ponovno pušten u eter - objasnio je Boban.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...