OGLASILO SE I RUSKO MINISTARSTVO O PROPALOM ČOVIĆEVOM ZAHTJEVU: "Nema prostora za geopolitičke igre"

Rusija nastavlja da iskazuje svoju spremnost da udruži napore sa Bosnom i Hercegovinom u borbi protiv pandemije virusa korona, saopšteno je danas iz ruskog Ministarstva vanjskih poslova.

  • Vijesti

  • 15. Maj 2020  15. Maj 2020

  • 1

"Želimo da se nadamo da će, što se tiče borbe protiv pandemije koronavirusa, prilikom donošenja važnih odluka od ključne važnosti sve strane i političke snage biti vođenje samo brigom za spašavanje ljudskih života", navodi se u saopštenju, prenosi ruska novinska agencija TASS.

U saopštenju se ističe da tu nema prostora za geopolitičke igre i da je Rusija u više navrata u praksi iskazala svoju spremnost da udruži napore i ostaje posvećena tim principima pred prijetnjom pandemije koja i dalje traje.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova podsjeća da je krajem aprila BiH od Rusije zatražila pomoć u dezinfekciji objekata i konsultacije na Univerzitetskoj klinici u Mostaru.

U saopštenju se napominje da je bilo planirano da se iskoristi iskustvo specijalizovanih timova ruskih vojnih ljekara koji su pomagali Srbiji da se izbori sa pandemijom od 3. aprila.

Prema navodima u saopštenju, isti stručnjaci izvršili su sličnu misiju u Republici Srpskoj od 9. aprila do 23. aprila, a prethodno su pružali pomoć Italiji.

(SB / N1)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...